Visszaélés-bejelentési szoftver

Kötelező kialakítani belső visszaélés-bejelentési rendszert:

2023. december 17-től

A törvény kihirdetésétől számított 60 nap

A törvény kihirdetésétől számított 60 nap

Mi elvégezzük Ön helyett a hatékony rendszer kialakítását

Próbáljon ki egy bejelentést:

Milyen tényezők csökkentik a visszaélés-bejelentő rendszerrel szembeni bizalmat?

Félelem a megtorlástól

A munkavállalók féltik az állásukat vagy az előrelépési lehetőségeiket, ha bejelentést tesznek. A szállítók félnek attól, hogy a bejelentésüket követően felmondják a szerződésüket.

Menedzsment bevonása

A munkavállalók haboznak bejelenteni egy jogsértést, ha tudják, hogy a főnökük fogja kivizsgálni az ügyet. Ez gyakran okozhat érdekkonfliktusokat. Például, ha egy munkavállaló a főnökére szeretne bejelentést tenni. A menedzsment nem döntheti el, hogy milyen bejelentéseket kell kivizsgálni, s melyeket nem.

Bizonytalan folyamatok

Amennyiben a bejelentő nem ismeri a visszaélés-bejelentési rendszer folyamatát, az gátolja a bejelentések megtételét. Amennyiben nem ismerik, hogy ki fogja kivizsgálni az ügyüket vagy attól félnek, hogy a nevük felfedésre kerülhet, vonakodni fognak a jogsértések bejelentésétől.

A bejelentések nem megfelelő kezelése

Kellő szakmai ismeretek nélkül az ügyet kivizsgálók a visszaéléseket nem megfelelően, illetve hibásan fogják kezelni, például akkor is kivizsgálják az ügyet, amikor nem kellene vagy nem vizsgálják ki az ügyet, amikor kellene.

Gyakori kérdések

A jogszabály hatályba lépése a kihirdetéstől számított 60.nap. A belső visszaélés-bejelentési rendszert az arra kötelezett foglalkoztatóknak a jogszabályban előírt határidőben ki kell alakítaniuk.

Bővebb információt a weboldalunkon a Jogszabály menüponton belül a jogszabály iránytűben, illetve a csatolt jogszabályokban talál.

Az ár függ a felhasználók számától, akikhez az ügyek bejelentésre kerülnek, illetve kivizsgálják azokat, valamint a bejelentési csatornák számától. Kezdőcsomagként 100 EUR/ hó összeggel számolhat, mely 3 felhasználót és 1 csatornát foglal magába. További árral kapcsolatos információ a honlapon a Csomagok menüpontnál található (extra csomag) . Tekintse meg szoftveres csomagajánlatunkat , ahol egy kattintással meg is rendelheti az Ön szervezete számára kiválasztott csomagot.

A kezdő nyitócsomagunk(extra szoftveres csomag) tartalmazza a visszaélés-bejelentési szoftveres rendszer beüzemelési díját. Ez egy egyszeri 890 EUR+ÁFA költséget jelent. 

Ez általában 1-2 hetet vesz igénybe, a megnövekedett igények azonban ezt meghosszabbíthatják. További tréningek, illetve egyéb szolgáltatások igénybevétele több héttel is növelheti ezt az időszakot.

Ezek nem felelnek meg az EU-s direktíva feltételeinek, ugyanakkor a vonatkozó hazai jogszabályi előírások megengedik ezeknek a csatornáknak a használatát. Szükséges ugyanakkor mérlegelni azt a körülményt, hogy a bejelentő személye ebben az esetben nem lesz anonim. A szoftver nélküli csomag ajánlataink tartalmazzák ezeket a lehetőségeket is.

A honlapon a csomag alatt található megrendelés gomb megnyomásával adhatja le megrendelését. Kérjük, hogy a megrendelést megelőzően alaposan olvassa végig az általános adatkezelési tájékoztatónkat, a megrendelésre vonatkozó adatkezelési tájékoztatót, valamint a szolgáltatási feltételeket, melyeket a kék cím(ek)re kattintva vagy a honlap láblécében is megtalál. A honlap láblécében (tájékoztató jelleggel) található Szolgáltatási szerződés minta található, mely tartalmazza a szerződés feltételeit. Amennyiben leadta részünkre a megrendelését, az Ön által megadott e-mail címen felvesszük Önnel a kapcsolatot és elküldjük a szerződést.

Az Etikai Forródrót csapata készen áll arra, hogy az Ön szervezete számára a visszaélés-bejelentéssel, csalásvizsgálattal és egyéb tanácsadással összefüggő szolgáltatásokat adjon, melyek a következők: 

a) jogi-, csalásvizsgálati-, belső ellenőrzési rendszerrel kapcsolatos átvilágítás,

b) a visszaélés-bejelentő (Etikai Forródrót megnevezésű) szoftverhasználat alapján a részünkről, mint Szolgáltató részéről történő visszaélés-bejelentés kezelés, 

c) a visszaélés bejelentésre, jogi-, illetve csalásvizsgálattal összefüggő oktatás,

d) visszaélés bejelentési rendszer működtetésével kapcsolatos tanácsadás, 

e) jogi-, illetve csalásvizsgálattal kapcsolatos szabályzatok kialakítása, 

f) bejelentővédelmi ügyvédi tevékenységgel kapcsolatos szolgáltatás igénybevétele. 

A szolgáltatásokat a Szolgáltatási feltételek tartalmazzák részletesen, valamint megtekinheti ezeket a Szolgáltatásaink menüpontban is.

Amennyiben az egyéb tanácsadással kapcsolatos szolgáltatások igénybevételét szeretné, kérjük válasszon a Csomagok menüpontban található csomagok közül vagy a Szolgáltatásaink menüpontban lévő szolgáltatáselemek közül és megrendelését követően a honlapunk alján található tanácsadási szerződést kötjük meg Önnel. 

A csatorna a mi rendszerünk szerint egy weblink, mely testreszabott formanyomtatványokat, ikonokat és szövegeket tartalmaz. A csatornák megoszthatók link formájában például a website-on vagy intranetes felületen. Több csatornát is elkészíthetünk önnek egyedi igényei alapján: Például: különböző típusú visszaélés bejelentésekre (például: zaklatás, pénzmosás…stb.) vagy munkavállalóknak, érintett külsős feleknek, fogyasztóknak…stb.

A felhasználók azok, ahová a bejelentés megérkezik, akik kapcsolatot tartanak a bejelentővel és kivizsgálják az ügyét. Csak azok a személyek lehetnek felhasználók, akik egyedi jogosultságot kaptak erre. Az adminisztrátorok menedzselhetik és láthatják a felhasználókat a rendszerben.

A bejelentések egy biztosított visszaélés-bejelentési csatornán érkeznek, mely nyílt weblinkként szolgál. A bejelentés megtörténte után a panasz egy saját egyedi azonosítót kap és felhívják, hogy osszon meg további információkat az üggyel kapcsolatosan egy anonim párbeszéden keresztül. Semmiféle meta-adatot nem tárolunk fényképekről vagy csatolmányokról és a bejelentő IP címe senki számára nem lesz látható.

A rendszer többszörösen védett mind technikai, mind szervezeti biztonsági elemekkel. További információt megtalál a rendszerbiztonsággal kapcsolatosan a szoftver biztonsági politikájában vagy további dokumentációt kérhet róla tőlünk az alábbi e-mailben: info@etikaiforrodrot.hu

Miután megtette bejelentését, az egyedileg kapott azonosító kóddal a visszaélés-bejelentő bármikor beléphet és láthatja az ügyét. Kizárólag csak a sajátját, senki más ügyét nem láthatja. A bejelentő láthatja továbbá, milyen egyéb megjegyzéseket fűzött az ügy kezelője, a kivizsgálás végzője a bejelentéséhez.

A szoftver használata határozott időtartamra jön létre, 1 naptári évre vonatkozik, ezt követően minden évet követően újabb egy évvel meghosszabbodik.

Sem a visszaélés-bejelentők száma, sem a munkavállalók létszáma nincs hatással a szoftver díjára.

error: A tartalom védett!

Szoftveres mikro csomag megrendelése

Szoftveres mikro csomag megrendelése

Szoftveres kis csomag megrendelése

Szoftveres kis csomag megrendelése

Szoftveres közepes csomag megrendelése

Szoftveres nagy csomag megrendelése

Szoftveres nagy csomag megrendelése

Szoftveres nagy csomag megrendelése

Szoftveres nagy csomag megrendelése

Szoftveres nagy csomag megrendelése